Jesienią w naszych koktajlach królują składniki, które budują i wzmacniają Waszą odporność. Bazując wyłącznie na świeżych produktach butelkujemy dla was porcje zdrowia.
Przygotowując koktajle do naszych diet wykorzystujemy m.in.: kurkumę, imbir, natkę pietruszki i jarmuż.
Po kolei:
Kurkuma:
zwalcza wirusy, łagodzi stany zapalne, wzmacnia ogólną odporność organizmu, a wszystko to dzięki kurkuminie, która ma właściwości przeciwwirusowe, antybakteryjne i przeciwgrzybicze; poza tym łagodzi stany zapalne i zmniejsza ból.
Imbir:
nasze koktajle i smoothie przygotowane na jego bazie mają właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz łagodzące dolegliwości związane ze stanami zapalnymi dróg oddechowych. Imbir skutecznie wspiera zwalczanie objawów przeziębienia i grypy.
Korzeń imbiru zawiera węglowodany, witaminy C, B1 i B2, witaminę E, A i K, kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas.
Jarmuż:
to odmiana kapusty, a jego liście są skarbnicą białka, błonnika, witamin – przede wszystkim C i K, a także soli mineralnych – zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu – silnego przeciwutleniacza.
Natka pietruszki:
Zawiera bardzo dużo witaminy C, E, żelaza i beta-karotenu. Jest również bogata w sole mineralne: magnez, wapń, potas, fosfor, cynk, miedź i mangan.
Na koniec najważniejsze: w jesiennych koktajlach i smoothie od Projekt Karma znajdziecie wszystkie te produkty w postaci surowej, czyli nieprzetworzonej, czyli najlepszej.