Jesienne koktajle

Jesienią w naszych koktajlach królują składniki, które budują i wzmacniają Waszą odporność. Bazując wyłącznie na świeżych produktach butelkujemy dla was porcje zdrowia.

Przygotowując koktajle do naszych diet wykorzystujemy m.in.: kurkumę, imbir, natkę pietruszki i jarmuż.

Po kolei:

Kurkuma:

zwalcza wirusy, łagodzi stany zapalne, wzmacnia  ogólną odporność organizmu, a wszystko to dzięki kurkuminie, która ma właściwości przeciwwirusowe, antybakteryjne i przeciwgrzybicze; poza tym łagodzi stany zapalne i zmniejsza ból.

Imbir:

nasze koktajle i smoothie przygotowane na jego bazie mają właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz łagodzące dolegliwości związane ze stanami zapalnymi dróg oddechowych. Imbir skutecznie wspiera zwalczanie objawów przeziębienia i grypy.

Korzeń imbiru zawiera węglowodany, witaminy C, B1 i B2, witaminę E, A i K, kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas. 

Jarmuż: 

to odmiana kapusty, a jego liście  są skarbnicą białka, błonnika, witamin – przede wszystkim C i K, a także soli mineralnych – zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu – silnego przeciwutleniacza.

Natka pietruszki:

Zawiera bardzo dużo witaminy C, E, żelaza  i beta-karotenu.  Jest również bogata w sole mineralne: magnez, wapń, potas, fosfor, cynk, miedź i mangan.

Na koniec najważniejsze: w jesiennych koktajlach i smoothie od Projekt Karma znajdziecie wszystkie te produkty w postaci surowej, czyli nieprzetworzonej, czyli najlepszej.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *